-
Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
![Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm](/images/pd119/431000-432000/Tojiro-Atelier-EB-Forged-VG-10-Noz-Nakiri-16-5-cm_%5B431041%5D_480.jpg)
![Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm](/images/pd119/431000-432000/Tojiro-Atelier-EB-Forged-VG-10-Noz-Nakiri-16-5-cm_%5B431041%5D_480.jpg)
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 0 |
Dostępność |
Mało
|
Waga | 0.15 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 4960375006334 |
Zamówienie telefoniczne: 579632739
Tojiro Atelier EB Forged VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze - ręcznie kuta warstwowa stal nierdzewna - rdzeń VG-10
Rękojeść - drewno heban, pierścień róg bawoli
Twardość - 61 HRC +/-1
Długość całkowita - 31,5 cm
Długość rękojeści - 13,0 cm
Długość ostrza - 16,5 cm
Szerokość klingi - 4,7 cm
Grubość klingi - 2,4 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny
Waga - ok. 156 g
- Producenci