-
Satake S/D 420J2 Nóż Deba 15,5cm
![Satake S/D 420J2 Nóż Deba 15,5cm Satake S/D 420J2 Nóż Deba 15,5cm](/images/pd119/91000-92000/Satake-SD-420J2-Noz-Deba-15-5cm-Satake-Cutlery-MFG-Co-LTD_%5B91891%5D_480.jpg)
![Satake S/D 420J2 Nóż Deba 15,5cm Satake S/D 420J2 Nóż Deba 15,5cm](/images/pd119/91000-92000/Satake-SD-420J2-Noz-Deba-15-5cm-Satake-Cutlery-MFG-Co-LTD_%5B91891%5D_480.jpg)
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 11.99 |
Dostępność |
Średnia dostępność
|
Waga | 0.15 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 4956617804189 |
Zamówienie telefoniczne: 579632739
Satake Sashimi & Deba Nóż Deba 15,5 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Dane techniczne:
Ostrze - stal 420J2
Rękojeść - drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość - 56 HRC +/- 1
Długość całkowita - 29 cm
Długość ostrza - 15,5 cm
Szerokość klingi - 4,7 cm
Grubość klingi - ok. 3,3 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 120 g
- Producenci