-
Satake Cutlery Mfg Aogami#2 PRO Nóż Deba 16,5 cm
![Satake Cutlery Mfg Aogami#2 PRO Nóż Deba 16,5 cm Satake Cutlery Mfg Aogami#2 PRO Nóż Deba 16,5 cm](/images/pd119/365000-366000/Satake-Cutlery-Mfg-Aogami-2-PRO-Noz-Deba-16-5-cm_%5B365981%5D_480.jpg)
![Satake Cutlery Mfg Aogami#2 PRO Nóż Deba 16,5 cm Satake Cutlery Mfg Aogami#2 PRO Nóż Deba 16,5 cm](/images/pd119/365000-366000/Satake-Cutlery-Mfg-Aogami-2-PRO-Noz-Deba-16-5-cm_%5B365981%5D_480.jpg)
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 0 |
Dostępność |
Mało
|
Waga | 0.15 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 4956617802963 |
Zamówienie telefoniczne: 579632739
Satake Cutlery Mfg Aogami#2 PRO Nóż Deba 16,5 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Dane techniczne:
Ostrza - rdzewna stal Blue Aogami #2
Rękojeść - drewno wenge
Twardość - 62-63 HRC
Długość całkowita - 30,9 cm
Długość ostrza - 16,5 cm
Szerokość klingi - 4,9 cm
Grubość klingi - 7,0 mm
Sposób ostrzenia - jednostronny
Waga - ok. 274 g
- Producenci