
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Sakai Takayuki Hien Aogami#2 Nóż Kengata Yanagiba 27 cm


Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 0 |
Dostępność |
Mało
|
Waga | 0.15 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 4582226374609 |
Zamówienie telefoniczne: 579632739
Sakai Takayuki Hien Aogami#2 Nóż Kengata Yanagiba 27 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif - czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń rdzewna stal Aogami#2
Rękojeść - drewno hebanowe, pierścień róg bawoli
Twardość - 62-63 HRC
Długość całkowita - 43,5 cm
Długość ostrza - 27,0 cm
Szerokość klingi - 3,7 cm
Grubość klingi - 3,9 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 249 g
- Producenci