
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Nóż Yanagiba 24 cm


Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 0 |
Dostępność |
Mało
|
Waga | 0.15 kg |
Kod kreskowy | |
EAN |
Zamówienie telefoniczne: 579632739
Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Nóż Yanagiba 24 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif - czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze - stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 Shirogami
Rękojeść - drewno magnolii
Twardość - 62-63 HRC
Długość całkowita - 38,0 cm
Długość ostrza - 24,0 cm
Szerokość klingi - 3,2 cm
Grubość klingi - 2,8 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 136 g
- Producenci