-
Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30cm, Leworęczny
Wpisz swój e-mail |
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 0 |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Waga | 0.15 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 4943691804303 |
Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30cm, Leworęczny
Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi" znaczy w języku japońskim „wierzba", ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.
Dane techniczne:
Ostrze - stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
Rękojeść - Drewno magnoliowe
Twardość ostrza - 56-57 HRC
Długość całkowita - 44,5 cm
Długość ostrza - 30 cm
Szerokość ostrza - 3,3 cm
Grubość klingi - 3,7 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny leworęczny
Waga - ok. 213 g
Nóż przeznaczony dla użytkowników leworęcznych.
- Producenci